Kejk popsi – Kako da postanete ekspert

0
kejk popsi

Ako ste tradicionalna domaćica možda imate poteškoće sa ovim novim „modernim“ receptima..i nikako vam nisu jasne te „komplikacije“ u kulinarstvu.. Ali ako ste ipak voljni da probate nešto novo, mi smo pripremili jedan fantastičan recept za vas i to od onih modernih 🙂

Fenomenalni kejk popsi (ili kako ih baka iz mog komšiluka zove – „bombice na štapiću“) su naš današnji poklon vama! Napravićete ih za čas a sigurna sam da će svi biti oduševljeni vašim umećem! Toliko su lagani i brzi za pripremu, da ih morate probati već sutra.
(Savet: odmah napravite duplu meru, što je sigurno, sigurno je 🙂 )

Veliku zahvalnost za ovaj recept dugujemo Marini sa bloga MarinaS Taste 😊 Obavezno pogledajte i ostale recepte jer ja sam napravila čitav spisak onih koje moram da isprobam!

Šta vam je potrebno od sastojaka?

Ono što sigurno već imate kod kuće:

1. 300g mlevenog keksa – koji god želite i volite. Važno je samo da nije filovan (deo keksa možete zameniti mlevenim orasima, lešnicima ili bademima po ukusu, ali ne više od trećine)
2. 180 grama nugat krema – eurokrem, nutela..koji god volite
3. 1 dcl mleka ili soka po zelji (može i biljno mleko)

Kada napravite popse, biće im potrebna i glazura a za nju sledeći sastojci:
300g čokolade (crne ili bele)
Ulje po potrebi
Boja za čokoladu

I još:
Štapići ( specijalni za popse ili obični za ražnjiće)
Komad stiropora

kejk popsi

Način pripreme:

1. U posudu stavite mleveni keks, nugat krem i veći deo mleka ili soka, pa rukom mešajte da se sve lepo sjedini i po potrebi dolivajte po malo preostale tečnosti. Masa treba da je kompaktna, da se ne raspada i ne mrvi, ali ne treba da bude gnjecava.
2. Ostavite je u frižideru sat vremena, a potom kašikom za sladoled (ili običnom) uzimajte po malo smese i navlaženim rukama oblikujte kuglice.
3. Oblikovane kuglice stavite još pola sata na hlađenje.

kejk popsi

4. U međuvremenu u sudu na pari rastopite čokoladu. Dodajte par kašika ulja – za crnu je dovoljno 1 kašika na 100g, a za istu količinu bele dodajte malo više. Bitno je da čokoladu rastapate polagano i da ulje dodajete postepeno kako biste postigli željenu gustinu preliva – da ne bude ni pregust ni previše redak.
5. Izvadite kuglice iz frižidera, štapić prvo uronite malo u čokoladu pa ga zabodite u kuglicu. Kad ste ih sve poboli vratite ponovo na hlađenje.
6. Izvadite ponovo iz frižidera, svaku kuglicu uronite u čokoladu koja ne sme biti ni prevruća kako ne bi topila smesu, ali ni prehladna jer se neće lepo razliti. Zavrtite rukom štapić i ocedite višak čokolade iznad suda, pospite mrvice po čokoladi, a zatim slobodni kraj štapića pobodite u stiropor.
7. Kad se glazura stegne popsi se mogu služiti.

kejk popsi

I za kraj, znate li čuveni citat Ernestin Ulmer „Život je prekratak. Prvo pojedi desert!“ Ja se slažem, a vi?
Prijatno  😊

Autor fotografija i recepta: Marina Stanojevic, blog MarinaS Taste

 

POSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar
Unesite svoje ime ovde